Kaitseministeerium kuulutas välja Tsiatsungõlmaa tiiru ehitushanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursipalu harjutusväljaku territoorium.
Nursipalu harjutusväljaku territoorium. Foto: Raigo Pajula

Kaitseministeerium kuulutas välja hanke Tsiatsungõlmaa amortiseerunud lasketiiru kohale uue 300-meetrise tiiru ja vajalike ehitiste rajamiseks.

Kaitseministeerium on välja kuulutanud riigihanke Võrumaale Võru valda Tsiatsungõlmaa uue lasketiiru ja seda toetava taristu ehitamiseks, selgub hankedokumentidest. Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et tiir rajatakse praeguse Tsiatsungõlmaa lasketiiru kohale. Vana tiir on amortiseerunud, ei vasta kõikidele ohutusnõuetele ning seetõttu seda enam peaaegu ei kasutata, märkis ta.

Uus tiir tuleb 300-meetrine ja poolkinnine. Tiiru vallide kohale rajatakse kokku kuus põrkeplaatidega tala, mis püüavad kinni kõik juhuslikud kuulid, mis muidu lendaksid üle lasketiiru tagavalli. See suurendab lasketiiru ohutust ning võimaldab rajada tiiru taha senisest tunduvalt väiksema ohuala. Samuti rajatakse lasketiiru otsa varjualune laskjatele, sihtmärkide ladustamise hoone, välisöökla ning laskepaiga sisene parkla ja teed.

«Pärast valmimist saab tegemist olema Eesti ühe kaasaegsema lasketiiruga, mis vastab igati kaitseväe vajadustele ja kõikidele kaasaegsetele ohutusnõuetele,» sõnas pressiesindaja.

Lasketiir peaks valmima 2012. aasta lõpuks. Hanke plaanitavat maksumust ministeerium praegu ei avalda.

Tsiatsungõlmaa lasketiiru hakkavad kasutama kõik Lõuna kaitseringkonna territooriumil olevad kaitseväe üksused ja Kaitseliidu malevad.

Pressiesindaja sõnul on ministeeriumil olnud Võru vallavalitsusega lasketiiru arendamise ja planeerimisega olnud igati hea ja sujuv koostöö. Vald on lasketiiru rajamiseks ehitusloa väljastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles