Laanetist ei saanud Europoli asejuhti

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Kalle Laanet.
Riigikogu liige Kalle Laanet. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Euroopa politseiameti asedirektoriks kandideerinus endine siseminister ja praegune riigikogu liige Kalle Laanet ei osutunud valituks.

«Jätkan rahva teenimist Eestimaal,» kinnitas Kalle Laanet Saarte Häälele. Seda enam, et kohe, kui ta ametikohale kandideeris, räägiti, et selle koha saab tšehh, ning nii see läkski.

Laaneti sõnul ütlesid talle ka kõrged välisministeeriumi ametnikud, et see on suhteliselt võimatu missioon, kuid tema otsustas sellegipoolest proovida.

Saadik on oma sõnul õnnelik ka selle üle, et ta valiti 57 avalduse esitanu seast nende seitsme hulka, kes kutsuti vestlustele ja kes tegid ka teste. «Eks see näita ka mingit taset,» märkis ta.

Euroopa politseiamet (Europol) loodi 1992. aastal, et võidelda üleeuroopalise organiseeritud kuritegevusega. Europol asub Hollandis Haagis. Europoli direktor on Robert Wainwright.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles