Danske Bank hakkab Q Vara võlakirjade tagatisi realiseerima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Q Vara kontor Cityplazas.
Q Vara kontor Cityplazas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Börsil noteeritud Q Vara võlakirjade tagatis- ja makseagent Danske Bank Eesti filiaal teatas börsile, et Q Vara on rikkunud oma võlakirjaemissiooni tingimusi ja pank asub tagatisi realiseerima.


«Võlakirjaemissiooni investorite enamus on otsustanud


kvalifitseerida rikkumised rikkumisjuhtumina,» seisab börsile saadetud teates.

Sellest tulenevalt on kõigi lunastusmaksete tähtaeg ja järgmine intressi maksepäev saabunud ning Q Varale on esitatud teade võlakirjaemissiooniga seonduvate maksekohustuste täitmiseks.

Võlakirjaemissiooni tingimuste kohaselt esitas tagatis- ja makseagent Danske Bank Eesti filiaal investoritele loovutusteatised ja hakkab vastavalt võlakirjaemissiooni tingimustele tagatisi realiseerima.

Q Vara võlakirju tagas juba pikemat aega üksnes SLProductionsi käendus. aripaev.ee andmetel on praeguseks tegu varatu ettevõttega.

Septembrikuuni oli osalus Väätsa Agros ainus reaalne vara, mida Q Vara võlakirjainvestorid tagatise kallale minnes müüa oleks saanud. Varem kuulusid SLProductionsi vara hulka ka osalused Fotoluksis ning Eesti Metsamaakleris, kuid need on juba ammu võõrandatud.

Q Vara omanikeringi kuuluvad vennad Alo ja Ivo Lillepea kirjutasid sel sügisel oma kodumajad abikaasade nimele. Firmaga on seotud ka supermodell Carmen Kass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles