Lõuna-Eestis leiti taas valeraha

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on võltsimistunnustega euro.
Pildil on võltsimistunnustega euro. Foto: Liis Treimann

Alates möödunud nädala algusest on Viljandi, Tartu ja Pärnu kandist tulnud teateid valeraha kasutamisest. Politsei tänastel andmetel täienes see nimekiri veel nelja võltsimistunnustega eurokupüüri võrra.

Eile toodi Abja-Paluojal asuvasse pangakontorisse koos kaupluse kassarahaga võltsimistunnustega 100-eurone rahatäht seerianumbriga S 140 208 995 16. Samal päeval kella 14 ajal avastati Pärnus Papiniidu tänaval pangakontoris võltsimistunnustega 100-eurone rahatäht.

Laupäeval avastati Tartus turvafirma sularahakeskuses Valga kauplusest toodud kassarahade seast kaks võltsimistunnustega 100-eurost rahatähte seerianumbritega S 140 208 995 08 ja S 140 208 995 18.

Varem on läbi käinud, et esmaspäeval leiti Eestis kaks võltsitud sajaeurost, neist üks Pärnus ja teine Viljandimaal. Reede pärastlõunal tasus tundmatu vene keelt kõnelenud noormees Pärnus Vanal turul võltsimistunnustega 100-eurose rahatähega.

Samas vääringus valeraha avastati laupäeval Tõrva linnas asuvas kaupluses. Lisaks avastati 7. novembril Tartus turvafirma sularahakeskuses võltsimistunnustega 200-eurone rahatäht.

Politsei andmetel on nende juhtumite puhul olnud mitmel juhul kahtlusalustel sarnane kirjeldus: mustas riietuses vene keelt kõnelevad noormehed.

Selle aastaga on Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis (EKEI) registreeritud 239 võltsitud euro paberraha. Kui jaanuaris tabati 66, veebruaris 31, märtsis 29 rahatähte, siis septembris 20 ja oktoobris 14 võltsitud euro paberraha. Näiteid võltsitud eurodest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles