Ratas riigikogus: käe tõstavad endised maavanemad

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tänases riigikogu infotunnis soovis keskerakondlane Rainer Vakra peaminister Andrus Ansipilt teada, kes tänastest riigikogulastest on olnud maavanemad, kuid Ansip jäi hätta, mistõttu tuli talle appi riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Ansip suutis Vakra küsimuse peale tuvastada mitu endist maavanemat.

«Jaan Õunapuu naeratab mulle vastu. Tema oli Rahvaliidu liige, siis kui ta riigikokku tuli, ja praegu tema on sotsiaaldemokraat. Rein Randver sealsamas kõrval oli ka Rahvaliidus, nüüd on sotsiaaldemokraat. Tamkivi on meil ju maavanem olnud,» loetles Ansip. «Miks mina pean siit sellest kõnetoolist avastama seda, kes riigikogu liikmete hulgast on maavanem? Teil on endil siin aega küll ja küll, et üksteise minevikus sobrada. Ma jätaks selle rohkem nagu teie mureks.»

Seepeale tuli peaministrile ja Vakrale appi Ratas.

«Enne kui ma lõpetan antud küsimuse käsitlemise, tulen appi nii ametikaaslasele Rainer Vakrale kui ka peaminister Andrus Ansipile: palun tõstame käed kõik need, kes on olnud maavanemad, siis me saame selle pildi siia ette,» sõnas ta. «Aitäh teile!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles