Veidemann: laske inimestel Cartlandi lugeda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbara Cartland
Barbara Cartland Foto: A.Peegel

Barbara Cartlandi ja teiste ajaviitekirjanike teosed aitavad inimestel oma elu ebaõnnestumisi kompenseerida ja mõjuvad teraapiliselt, mistõttu on vajalik ka võimalus neid raamatukogust laenutada, ütles kirjandusteadlane Rein Veidemann.

Tallinna ülikooli Eesti humanitaarinstituudi professor Veidemann rääkis «Ringvaatele», et Barbara Cartlandi teosed võistlevad ingliskeelses kirjanduses leviku osas William Shakespeare'i ja Agatha Christiega, need muinasjutulikud lood, mille keskne teema on armastus, vastavad tema sõnul teatud lugejaskonna ootustele, vahendas ERR Uudised.

Ta tõi välja, et vaidluses nn sopakirjanduse üle ei ole midagi uut, sest ka 1920. aastatel anti riigikokku seaduseelnõu selle ärakeelamiseks ning teema on esile kerkinud ka varasematel sajanditel.

Kultuuriminister Rein Langi ideed piirata raamatukogude kirjandusvalikut, et sinna vähem Cartlandi-stiilis massikirjandust jõuaks, ei pea Veidemann aga mõistlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles