Minister lubab kohtuametnike palka tõsta esimesel võimalusel

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsminister Kristen Michal lubab kohe kui võimalik tõsta kohtuametnike palku, kes praegu teenivad märksa vähem kui sarnasel kohal töötavad justiitsministeeriumi ametnikud.

Näiteks kohtuistungi sekretäri brutopalk on 535 eurot, justiitsministeeriumis võiks positsiooni võrrelda referendi omaga, kelle palk on 882 eurot, vahendab Õhtuleht keskerakondlase Kalle Laaneti arupärimist. Masu tõttu vähendati kohtuametnike palka seitse protsenti ja taastatud seda pole.

Michali sõnul vähendati masu tõttu nii justiitsministeeriumi kui ka kohtuametnike palkasid, sealjuures kohtuametnike palkasid vähem kui ministeeriumi töötajatel.

«Kohtuametnike palgatõusu taotlesime juba sel aastal, aga paraku järgmisel aastal riigis palku ei tõsteta,» vastas justiitsminister Kristen Michal ja lisas, et kui riigis tekib võimalus palku tõsta, siis on justiitsministeerium esimesele kohale seadnud kohtuametnike palgatõusu ja teiste haldusalas madalama palgatasemega inimeste palgatõusu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles