Must peab uut ülikooliseadust puudulikuks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must
Aadu Must Foto: Margus Ansu

Keskerakond teeb täna riigikogus ettepaneku ülikooliseaduse muutmise eelnõu tagasi lükata, kuna see vajab olulisi täiendusi ning halvendaks praegusel kujul kõrghariduse süsteemi.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige, professor Aadu Must ütles, et riigikogule on saadetud arutamiseks poolik ning vastuoluline seaduseelnõu, teatas Keskerakond. «Nii rektorite nõukogu, üliõpilased kui ka rakenduskõrgkoolide rektorid on märkinud, et praegusel kujul tekitab kõrgharidusreformi eelnõu vastuvõtmine liialt segadust ning halvendaks praegust süsteemi,» kinnitas ta.

Musta sõnul on eelnõu peamisteks puudusteks tasuta ja tasuliste õppekohtade määramise kriteeriumide ning rahastamisskeemi ebaselgus.

«Tänase riikliku koolitustellimuse asemel hakatakse kõrgkoolidele maksma tegevustoetust, mille määramise kriteeriumid ei ole siiani teada,» tõi ta näite. Musta sõnul tuleb kõrgharidussüsteemi käsitleda koos õppetoetustega. «Selleks, et uus terviklik süsteem toimiks, ei saa neid hoida lahus, lisas ta.

«Mistahes reform, ka selline, mis tagab tulevikus raha olulise kokkuhoiu, vajab käivitamiseks täiendavat raha. Kui seda ei ole, siis tehakse naerualuseks nii reform kui ka seda läbi viia üritanud riik. Kõrghariduse reformiks aga 2012 aasta eelarves raha ei ole,» lõpetas Must.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles