Vene kindral: sõjaväel pole enam kedagi värvata

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kindralstaabi ülem Nikolai Makarov.
Venemaa kindralstaabi ülem Nikolai Makarov. Foto: SCANPIX

Venemaal puuduvad noored sobivas eas mehed, keda ajateenistusse värvata, vahendab RIA Novosti Venemaa kindralstaabi ülema tänaseid sõnu.

«Meil on nüüd olukord, kus tegelikult polegi kedagi järel, keda värvata,» sõnas kindral Nikolai Makarov. Ta lisas, et tegu on tõsise probleemiga, milles ei saa kahelda.

Vene relvajõudude praeguse kriisi on peamiselt põhjustanud riigi demograafiline langus ja ajateenistujate brutaalne kohtlemine ning türanniseerimine.

Kindral Makarovi sõnul sobis sõjateenistusse vaid 11,7 protsenti 18-27 aastastest meestest. 60 protsendil neist olid aga terviseprobleemid ja neid ei saanud seaduse järgi teenistusse kutsuda.

Ajateenistuskriis on viinud Vene kaitseministeeriumi värvatavate arvu poolitamiseni. Selle aasta sügisperioodil kutsutakse väeteenistusse 135 850 noort meest kevadel planeeritud 250 000-300 000 asemel, vahendab RIA Novosti internetiportaali ArmyRus.ru sõnu.

1990. aastate demograafilise kriisi mõjud jõuavad Venemaal ekspertide sõnul  haripunkti 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles