Pevkur: lasteaedade rahastamine sõltub omavalitsuse eelistustest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak Tallinnas.
Mänguväljak Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri kinnitusel sõltub lasteaedade rahastamine sellest, mida omavalitsus oluliseks peab, mitte kohaliku võimu rahakoti paksusest.

Seda, kas tuua lasteaiad riigieelarvelisele rahastamisele, on arutatud eri aegadel, aga seda ei ole peetud mõistlikuks, rääkis sotsiaalminister Hanno Pevkur tänasel valitsuse pressikonverentsil. Pevkuri kinnitusel saavad kohalikud omavalitsused lasteaedade rahastamisel ise palju ära teha.

«Siin on küsimus prioriteedis, mitte rahakoti suuruses. Kas panna mälestusmärke, ausambaid, anda raha propagandaks või lasteaedadele,» toonitas ta.

Sotsiaalministri sõnul hakkasid eelmisel aastal kehtima uued tervisekaitsenõuded, mille kohaselt tuleb võimalikud ohud lasteaias ära hinnata ning võimaliku ohuallika avastamisel tuleb see kas korda teha või kõrvaldada. Sama nõue käib Pevkuri kinnitusel ka mänguasjade kohta, millega lapsed mängivad. Ta tõi näiteks Lego klotsid, mida sõimelastele mängimiseks anda ei tohi, kuna need võivad neile kurku minna. «Laste arvelt kokku hoida ei tohi,» kinnitas Pevkur. Ta lisas, et kuigi lasteaiad saavad palju ise ära teha, on see siiski omavalitsuste esmane kohustus vaadata, millises seisus on mänguvahendid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles