Soome vajab juurde veel tuhandet tohtrit

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik soomlastest elab piirkondades, kus arstile pääsemine võtab aega rohkem kui kaks nädalat, kirjutab ajaleht Helsinki Times.


«Soome arstikeskustesse on vaja veel umbes tuhandet tohtrit juurde, kui arste ei taheta tööga täiesti üle koormata,» hoiatas Helsinki ja Uusimaa haiglaringkonna juht Aki Lindén.

Võrreldes Soome olukorda Suurbritannia omaga pakkus Lindén välja, et Soome elanikkonna kohta normaalne arstide arv oleks 4500, praegu töötab selles riigis aga umbes 3500 tohtrit. «Siis suudaksid arstid oma tööga toime tulla, ootejärjekorrad lüheneksid ja arstikeskuste maine paraneks,» leidis ta.

Lindéni sõnul on värsked andmed, mille kohaselt elab 80 protsenti soomlastest piirkonnas, kus arsti jutule pääsemine võtab aega üle kahe nädala, alarmeerivad.

«Tulemus on halb ja sellele pole põhjendust. See on üks meie tervishoiusüsteemi puudutavaid kriitilisi küsimusi. Arsti juurde pääsemisel tuleb mängu tohutu ebavõrdsus. Kõik sõltub sellest, kas inimesel on töökohast tervisekindlustus või mitte,» tunnistas ka Soome Riikliku Tervishoiu ja Sotsiaalinstituudi (THLi) asepeadirektor Marina Erhola.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles