Lõuna-Aafrika koolis raiuti õpetaja laste silme all surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis langes laste silme all jõhkra mõrva ohvriks kooliõpetaja, kes raiuti matšeetega surnuks, teatab uudistevõrk AFP.


53-aastane Guilford Shapo tapeti üleeile Masehlongi algkoolis, mis jääb riigi põhjaosasse Polokwane linna. Mõrva ajal valvas õpetaja parajasti eksamit tegevaid seitsmenda klassi õpilasi. Süüdistus veretöös on esitatud Shapo 40-aastasele vennale.

Kooli direktori Noko Moabelo sõnul kuulsid õpetajad toimuvast siis, kui õpilased hakkasid karjuma ja klassist välja jooksma. «Härra Shapo oli kooli ainus meesõpetaja. Naistena ei julgenud keegi meist võtta kahtlusalusele lähenemise riski,» põhjendas Moabelo.

Kisa peale kohale tulnud koolimaja naabruses elavatel inimestel õnnestus ründaja kinni pidada olukorras, kus ta jätkuvalt raidus matšeetega venna keha.

AFP teatel on vägivallaga probleeme paljudel Lõuna-Aafrika Vabariigi koolidel. Eile näiteks vahistati Johannesburgi lähistel 46-aastane keskkooliõpetaja, keda süüdistatakse 11 õpilase vägistamises. Juulikuus avaldatud uuringu kohaselt leidis 29 protsenti Lõuna-Aafrika õpilastest, et nende kooli suurim probleem on õpetajatepoolne seksuaalne ahistamine.

Värskeima politseistatistika kohaselt on mõrvad Lõuna-Aafrikas viimasel ajal vähenenud rekordmadalale tasemele – nii vähe kui praegu pole neid olnud kordagi pärast valgete vähemuse valitsemise lõppu 1994. aastal. Sellegipoolest on see riik mõrvastatistika poolest üks maailma kõige halvemas olukorras olevaid kohti, keskmisel päeval pannakse selles riigis toime pea 43 mõrva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles