Nestori sõnul oleks vaja vajaduspõhiste õppetoetuste eelnõu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni liikme Eiki Nestori sõnul oleks enne kõrgharidusreformi eelnõu arutelu kiiret jätkumist tarvis ka sellega kaasnema pidanud õppetoetuste eelnõu.

Nestor ütles BNSile, et haridusminister Jaak Aaviksoo on lubanud küll tuua vajaduspõhiste õppetoetuste eelnõu riigikogu ette enne kui niinimetatud kõrgharidusreformi eelnõu seaduseks saab, kuid temal selles osas kindlust ei ole.

«Siiani seisneb õppetoetuste eelnõu ühes lauses, mida on liiga vähe,» sõnas Nestor. Ta lisas, et ka varasemalt on menetletud mingeid teemasid nii, et ühe osaga sellest hakatakse tegelema ja siis menetluse käigus lisandub teine osa. Teha aga nii, et üks osa reformist saab vastuvõetud, samas kui teine osa alles jõuab menetlusse, ei ole Nestori hinnangul õige ning seega peaks kõrgharidusreformi eelnõu ootama järgi õppetoetuste eelnõu.

Neljapäevaks olid riigikogu fraktsioonidest avaldanud soovi kõrgharidusreformiga aeglasemas tempos liikuda nii SDE, Reformierakond kui ka Keskerakond. Varasemalt pakkus reformiga aasta võrra ootamise mõtte välja rektorite nõukogu.

Riigikogu asus neljapäeval esimesel lugemisel arutama ülikooliseaduse, rakenduskõrgkooli seaduse ja teiste seaduste muutmise eelnõu, millega haridusminister näeb ette kõrgaridusreformi. Eelnõu esimene lugemine jäi neljapäeval istungi lõppemise tõttu pooleli, see jätkub järgmisel teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles