Kuressaare vandus trahvivaidluses alla

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuressaare linnavalitsus maksab ära muusikakooli remondihankel tehtud vigade eest määratud trahvi 89 000 eurot ja loobub edasisest kohtuvaidlusest SA-ga Innove.

«Olles pidanud nõu meid halduskohtus esindanud advokaadiga, võtsime seisukoha, et Tallinna halduskohtu otsuse edasikaebamine on liiga vähese perspektiivikusega – seega apellatsioonkaebust ei tule,» ütles Saarte Häälele linnasekretär Eero Lapp.

Seega maksab Kuressaare nüüd tagasi 10 protsenti SA-lt Innove muusikakooli remondiks saadud rahast ehk kokku 89 000 eurot. Sellest summast poole kandis linnavalitsus tagasi juba enne kohtuvaidluse algust.
Siiski lootis linnavalitsus Innove tagasinõuet halduskohtusse kaevates, et pääseb linnaeelarvet pingestavast väljaminekust.

Kohus leidis aga oktoobri lõpus, et Kuressaare on tõepoolest eksinud riigihangete seaduse sätete vastu ja peab trahvi maksma. Nimelt kulutati osa rahast mööbli, inventari, kardinate ja riiulite ostmiseks, aga toetus oli antud üksnes ehitustegevuseks.

Muusikakooli remont läks maksma üle 17 miljoni krooni, millest Innove toetus moodustas 14 mln krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles