Üle 500 inimese said helkurita liikumise eest trahvi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur aitab end autojuhi jaoks nähtavaks teha.
Helkur aitab end autojuhi jaoks nähtavaks teha. Foto: Marina Puškar / Postimees

Helkuri kandmine pimedal ajal on kohustuslik nii asulas kui väljaspool seda ning selle sätte vastu on tänavu eksinud ligi 500 inimest.

Tänavu 10 kuu jooksul on politsei registreerinud 521 väärtegu, mis puudutavad jalakäijat, kes ei kandnud helkurit, kirjutab Õhtuleht. Maksimaalne trahv on olnud 200, minimaalseim 3 eurot, teatas politsei. Maakondadest juhib tänavuse aasta edetabelit Ida-Virumaa, kus 10 kuu jooksul on tehtud helkuri mittekandmise eest trahv 193 jalakäijale. Selles edetabelis teiseks tulnud Lääne-Virumaal registreeriti sama aja jooksul 96 väärtegu.

Liiklusseadus näeb jalakäijal helkuri puudumise eest maksimaalse karistusena ette rahatrahvi, mis on kuni 40 eurot, teatud tingimuste korral kuni 400 eurot (kui see on toime pandud joobeseisundis; kui sellega on tekitatud inimesele ettevaatamatusest tervisekahjustus; kui sellega on tekitatud varaline kahju või liiklusoht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles