Moskva muuseumid lõpetavad välismaalaste diskrimineerimise

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue korra kehtima hakkades pääsevad eestlased ka kuulsasse Tretjakovi galeriisse venemaalastega sama hinda makstes.
Uue korra kehtima hakkades pääsevad eestlased ka kuulsasse Tretjakovi galeriisse venemaalastega sama hinda makstes. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskva muuseumides lõppeb välismaalaste diskrimineerimine ning edaspidi maksab muuseumipilet ühepalju nii kohalikele kui ka võõrsilt tulijatele.

Eilsel Moskva turisminõukogu koosolekul otsustati muuta ära senine kord, kus välismaalased peavad ostma kallima muuseumipääsme kui Venemaa kodanikud, kirjutab mixnews viitega ITAR-TASSIle.

Lähiajal pakutakse välja uus ja ühtne piletihind. Millise praegu kehtiva muuseumipääsme hind aluseks võetakse, ei teatatud. Moskva turisminõukogu juhi Sergei Špilko sõnul on praegune piletite erinev hinnatase pikka aega takistanud turismitööstuse nõuetekohast arengut.

Varem on Moskva linnavõimud otsustanud, et talvisel koolivaheajal (2. kuni 9. jaanuarini) pääseb Venemaa pealinna 60 muuseumisse ilma piletita. Ka on otsustatud, et järgmisel aastal saab iga kuu kolmandal pühapäeval tasusta muuseumi väisata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles