Kaks plahvatust nõudsid seitsme afgaani lapse elu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju sagedamini kui NATO sõdurid kannatavad afganistani mässuliste pommides tavalised tsiviilisikud. Pildil on augustis Herati provintsis kärgatanud pommis viga saanud laps sõjaväehaiglas ravil.
Palju sagedamini kui NATO sõdurid kannatavad afganistani mässuliste pommides tavalised tsiviilisikud. Pildil on augustis Herati provintsis kärgatanud pommis viga saanud laps sõjaväehaiglas ravil. Foto: SCANPIX

Kaks plahvatust nõudsid täna kaheksa afgaani, neist seitsme lapse, elud, teatab uudistevõrk AFP.


Esimeses plahvatuses hukkus Pakistaniga piirnenud Nangahari provintsis neli last, kes sattusid mängides isevalmistatud pommi otsa. Vähemalt nii teatas Nangahari kuberneri pressiesindaja Ahmad Zia Abdulzai, kelle sõnul veel kuus last sai samas intsidendis kergelt vigastada.

Afganistani siseministeeriumi väitel plahvatas Nangaharis eelmistest sõjakümnendeist pärit suurtükimürsk ja hukkunuid oli kaks.

Teine plahvatus nõudis kolme lapse ja ühe vana mehe elu Lõuna-Afganistanis Uruzgani provintsis. Kõik hukkunud kuulusid samasse perekonda, nemad lendasid õhku, kui nende rikša sõitis isevalmistatud pommi otsa.

ÜRO andmeil tõusis käesoleva aasta esimesel poolel Afganistani sõjas hukkunud tsiviilisikute arv võrreldes mullusega 15 protsenti. 1462 surmast 80 protsendil olid süüdi mässulised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles