Uuele keskkonnaametile otsitakse juhti avaliku konkursiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Mandel
Jalmar Mandel Foto: Margus Ansu

Riigikantselei kuulutas välja avaliku konkursi uuest aastast loodava uue keskkonnaameti peadirektori ametikohale, ametite ühendamist juhtinud Jalmar Mandel ei ole oma kandideerimist otsustanud.

Riigikantselei töökuulutuses otsitakse konkursiga juhi kohale magistrikraadiga, aastatepikkuse juhtimiskogemusega keskkonnavaldkonnas pädevat inimest. Peadirektorile lubatakse töötasu alates 40 000 kroonist.

Varem on ajakirjanduses räägitud asutuste ühendamist juhtinud keskkonnaministeeriumi nõuniku Jalmar Mandeli võimalikust saamisest uue superameti juhiks.

«Konkursid kuulutatakse selleks välja, et leida vastutusrikastele ametikohtadele parimad võimalikud juhid,» ütles Mandel ja lisas, et pole veel otsustanud, kas kandideerib uue ameti juhiks või mitte.

Paar kuud tagasi ütles Mandel ajakirjanduses, et kui talle tehakse ettepanek keskkonnaameti juhi kohale asumiseks, mõtleb ta sellele tõsiselt. «Konkurss ei ole minu seisukohta muutnud, sest nii olulistele kohtadele tehakse ikka konkurss,» ütles Mandel täna Postimees.ee'le.

Looduskaitsekeskuse praegune peadirektor Jaanus Tuusti on öelnud, et tema superameti kohta ei ihalda ja arvanud, et ameti etteotsa saab selge poliitilise orientatsiooniga isik.

Mandel on vastupidisel seisukohal: «Keskkonnaameti juht ei pea olema poliitiline isik ja tõenäoliselt sellist ka ei otsita, sest keskkond on alati olnud väljaspool poliitikat.»

Keskkonnaministeeriumi juhtkonnalt ei õnnestunud Postimees.ee'l täna kommentaari saada.
Varem ei ole ministeeriumi kantsler Rita Annus ühtegi nime kinnitanud ega ümber lükanud. «Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas on palju võimekaid inimesi, võimalike kandidaatide ring ei ole veel suletud,» on ta Postimehele öelnud.

Eile allkirjastas president Toomas Hendrik Ilves otsuse keskkonnaministeeriumi keskkonnateenistuste, Riikliku Looduskaitsekeskuse ja Kiirguskeskuse ühendamiseks uueks Keskkonnaametiks 1. jaanuarist 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles