Advokaat viis Jääratsi süüasja riigikohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Jäärats
Vallo Jäärats Foto: Peeter Langovits

Advokaat vaidlustas keskkriminaalpolitsei endise ülemkomissari Vallo Jääratsi süüdimõistmise riigikohtus.

Jääratsi (35) advokaat Rein Laid ütles BNS-ile, et ta esitas esmaspäeval riigikohtule Jääratsi süüasjas kassatsioonkaebuse.

Uue aasta alguses otsustab riigikohus, kas advokaadi kaebus on põhjendatud ning kas see võetakse arutusele.

Novembri lõpus mõistis Tallinna ringkonnakohus juba mitmete kuritegude eest tingimisi vangistuse saanud Jääratsi süüdi ka korduvas altkäemaksu võtmises ja ametiseisundi kuritarvitamises.

Ringkonnakohus määras Jääratsile nelja-aastase vangistuse, millest tal on vanglas kandmata kaks aastat, kolm kuud ja viis päeva, mis oli talle määratud tingimisi.

Ringkonnakohus rahuldas täielikult riigiprokurör Laura Vaigu kaebuse, kuid jättis rahuldamata Jääratsi kaitsja Rein Laidi kaebuse, kes tahtis oma kaitsealuse õigeksmõistmist.

Juunis mõistis Harju maakohus Jääratsi süüdi ebaseaduslikus teabekogumises ja narkoäris ning karistas teda tingimisi kolme aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega.

Maakohus mõistis Jääratsi süü tõendamatuse tõttu õigeks altkäemaksu korduvas võtmises ja ametikuriteos ehk jälitusandmete ebaseaduslikus avaldamises.

Kohus arvestas Jääratsi karistuse hulka tema vahi all oldud aja, milleks oli üks aasta, kaheksa kuud ja 25 päeva.
Mullu aprillis taas alanud protsessil ei tunnistanud Jäärats end üheski kuriteos süüdi.

Kaitsepolitsei uurimismaterjalide järgi tegi Jäärats kurjategijatega koostööd ning seadis neile info tilgutamisega ohtu Soome politsei suuroperatsiooni narkoärikate tabamiseks. Samuti vahendas ja müüs Jäärats oma tuttavale narkootikume.

Jäärats on senini ametis keskkriminaalpolitseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles