Kohtuprotsessi toimumiskoht Gaddafi poja üle pole veel selge

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskeim pilt Muammar Gaddafi pojast Saif al-Islamist.
Värskeim pilt Muammar Gaddafi pojast Saif al-Islamist. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) prokurör sõidab järgmisel nädalal Liibüasse, et pidada nõu Saif al-Islami peetava kohtuprotsessi toimumiskoha üle.

Liibüa vahevalitsuse kommunikatsiooniminister Mahmoud Shammam kinnitas Reutersile, et Saif al-Islam (39) astub kohtu ette Liibüas ja tema üle mõistetakse kohut vastavalt riigis kehtivatele seadustele.

ICC prokurör Luis Moreno Ocampo tunnistas, et igal riigil on õigus mõista kohut oma kodanike üle. Samas väljendas ta muret, et kas kohus saab olema õiglane ja kas Saif al-Islam mõistetakse ikka süüdi vastavalt ICC esitatud süüdistustele.

Üks Liibüa sõjaväe komandöridest rääkis CNN-ile, et Saif al-Islam võeti kinni täna tulevahetuse ajal kõrbes.

Vahevalitsuse sõdurid olid meest 15 päeva otsinud taga edelas asuva oaaslinna Obari ja lõunas asuva Sabha vahelisel alal.

Saif al-Islam võeti koos kolme kaaslasega kinni Obari lähistelt ja toimetati Lääne-Liibüa mägedes asuvasse Zintani linna. Vahevalitsuse kinnitusel Saif-al-Islam vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles