Kiirabi ennustab aastavahetuseks väljakutsete arvu kahekordistumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas
Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas usub, et tänasel ööl kahekordistub väljakutsete arv tavapärasega võrreldes ning aastavahetuse järelmõjudega tegeleb kiirabi veel nädala lõpuni.

«Ma arvan, et tuleb tavaline aastavahetuse öö, mis tähendab tavapärasega võrreldes kahekordset koormust, kuid mingeid erilisi vahejuhtumeid ei ennusta,» sõnas Adlas.

«Kus inimesed pühitsevad, seal ikka juhtub. Kõik on tulnud ära linna, eriti kesklinna, võetakse napsu ja siis on ka rohkem õnnetusi,» selgitas kiirabijuht.

«Öö esimesel poolel on libastumised, kukkumised ja sellest luumurrud, ehk ka kaklemist natuke, öö teisel poolel, kella 5-6 alates tulevad raskemad alkoholitarvitamisest tekkivad traumad, jäädakse ka auto alla,» prognoosis Adlas.

Tema sõnul on jõulud ja aastavahetus kiirabile alati aasta kõige raskem aeg. «Sel aastal veel eriti, sest lisaks pühadele on palju vabu päevi.»

Seetõttu ennustas Adlas kiirabis töömahuka perioodi jätkumist kuni selle nädala lõpuni. «Juba jõuludest saadik hakatakse alkoholi tarvitama, nagu öeldakse, inimesed lähevad tsüklisse ja siis tulevad alkoholimürgistused.»

Sel aastal aga jõuludele tavapärase ülesöömisega kiirabil tegeleda ei tulnud. «Seedetrakti probleemidega pole praktiliselt probleeme olnud,» kinnitas kiirabijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles