Rahumägi: Simmi tabamine oli kui riigieksam eriteenistustele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Riigikogu kapo-komisjoni juhi Jaanus Rahumägi sõnul oli Herman Simmi tabamine kui edukas riigieksam meie eriteenistustele võitluses tänapäevasel maailmatasemel spionaažiga, vahendasid

ERR Uudised

.

«Suurim positiivne sündmus julgeolekuvaldkonnas oli Herman Simmi tabamine, mis tähendas edukat riigieksamit meie eriteenistustele võitluses tänapäevasel maailmatasemel spionaažiga, mis oma negatiivsest iseloomust sõltumata süvendas oluliselt koostöövõimekust partnerite vahel. NATO tähelepanu on saabunud Idamaadest tagasi Baltikumi,» ütles Rahumägi. «NATO saab tugevamaks ja uued mängureeglid ning tegelikkus, mis Venemaa poolt peale surutakse võetakse vastu.»

Aasta kõige negatiivsemaks sündmuseks pidas Rahumägi Herman Simmi poolt tehtud tegude ulatust, mis mõjus laastavalt Eesti mainele ja kutsus esile rahvusvahelisi spekulatsioone, mis olid elust suuremad.

«Peame ka tunnistama, et me ei suuda selle valguses veel piisavalt jõuliselt Euroopas esile kutsuda Venemaa propagandale tasakaalustavaid protsesse,» märkis kapo-komisjoni juht.

Rahumägi prognoosib, et järgmisel aastal jõuavad Eesti Vabariigi kohtusse esimesed suurt avalikku tähelepanu pälvinud kuriteod.

«Julgeoleku, korrakaitse ja kohtusüsteem saavad sellest rikkamaks hindamatu kogemuste võrra, mida Eesti elu ei ole siiani veel neile pakkunud - kuritegevus kasvab, kuid politsei töötab tõhusamalt,» ütles Rahumägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles