Gaddafi poeg püüdis kinnivõtmisel karjust teeselda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tripolis oleval grafitil on kujutatud Muammar Gaddafit (keskel), tema poega Saif al-Islami (paremal) ja endist luurejuhti Abdullah Al-Senussit.
Tripolis oleval grafitil on kujutatud Muammar Gaddafit (keskel), tema poega Saif al-Islami (paremal) ja endist luurejuhti Abdullah Al-Senussit. Foto: SCANPIX

Liibüa kukutatud diktaatori Muammar Gaddafi poeg Saif al-Islam püüdis kinnivõtmisel teeselda, et on kaameliajaja.

Rahvusliku üleminekunõukogu komandör Ahmed Amur, kes juhtis al-Islami tabanud võitlejate rühma, rääkis juhtunust The Guardianile.

«Kui me ta kinni võtsime, siis ta ütles oma nimeks Abdul Salemi ja et ta on karjus. See oli täiesti pöörane.»

Amuri juhitud üksus patrullis Lõuna-Liibüa tohutus kõrbealas rohkem kui kuu. Selle nädala lõpus said nad vihje, et Saif al-Islam liigub Obari lähistel.

Obari linn asub teede ristumiskohas, kust pääseb nii Alžeeriasse kui Nigerisse.

Liibüa vahevalitsuse sõdurid võtsid Saif al-Islami koos kolme kaaslasega kinni, kui nad üritasid põgeneda Nigerisse. Seltskond liikus ringi kahe maasturiga.

Amur rääkis, et neil õnnestus autod kinni pidada hoiatuslaskude abil. Saif al-Islam viskus maha ja püüdis oma nägu ära määrida, et teda ära ei tuntaks.

Amur jooksis mehe juurde ja käskis tal püsti tõusta ning leidis end seejärel silmitsi Saif al-Islamiga.

Gaddafi kurikuulsaim poeg püüdis väita, et ta pole sugugi tagaotsituim kurjategija, vaid lihtne kaamelikarjus Abdul Salem, kuid ta tunti siiski ära.

The Guardiani selgituse järgi võib öeldud nime võrrelda brittide John Smithiga.

Amur töötas enne kodusõda merebioloogia professorina Tripolis ja andis intervjuu inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles