TV3: prügivedu odavneb viies vallas üleöö ligi 20 korda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veolia prügiauto.
Veolia prügiauto. Foto: Peeter Langovits

Prügiveo firma vahetusega langeb viies Põlvamaa vallas prügiveo hind ligi 20 korda.

Kanepi, Kõlleste, Laheda, Valgjärve ja Vastse-Kuuste valla elanikke ootab prügifirma Ragn-Sellsi vahetumisega Veolia vastu ees ilus uusaasta kingitus, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Praegusel hetkel maksab 80 liitrine konteiner, mis on kõige levinum konteinerimaht, on 3,72, 1. jaanuarist saab see olema ainult 20 senti,» rääkis Kanepi vallavanem Olev Pärna.

«Väiksemate konteinerite hinnad küll langesid, samas jällegi osade konteinerite hinnad tõusid. Ja teine asi, mis on uuema aja trend, et kui senini võistlesid omavahel ainult vedajafirmad, siis nüüd võistlevad omavahel ka need, kes jäätmeid käitlevad, kuna käitlemisvõimsust on täna Eestis rohkem, nii et hinnad langevad seal ka. See on kokku see võimalus, mis lubab hindu alandada,» selgitas konkursi võitja AS Veolia Keskkonnateenused juhatuse liige Argo Luude.

Ometi arvatakse Põlvamaal, et tegu on dumping-hinnaga, et uus piirkond enda valdusesse saada.

«Nagu elu näitab, et pärast konkursi korraldamist langevad hinnad igal pool tunduvalt. Kusjuures vahepeal toimus ka hinnatõus vedaja taotluse alusel. Üheks põhjuseks oligi see, et praegu kehtivatest veidi madalamate hindadega ei ole võimalik jäätmeid vedada,» rääkis Pärna.

Veolia kinnitab jälle, et kõik on täpselt kalkuleeritud ja vähemalt aasta veetakse täpselt pakutud hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles