Ärimehe surma uurimine lõpetatakse kuriteo puudumise tõttu

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärkna
Priit Pärkna Foto: Peeter Langovits

Tallinnast mahalastuna leitud kalaärimehe surma põhjus oli enesetapp, leidsid Põhja prefektuuri mõrvauurijad.

Eelmisel nädalal mahalastuna leitud Vladimir Petuhhovi (59) surma asjaolude uurimiseks alustatud kriminaalmenetlus käsitles algselt tapmist, ent tõenäoliselt kuulub kriminaalasi siiski lõpetamisele. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Priit Pärkna sõnul on neil tõsised argumendid järeldamaks, et ärimehe surma põhjustas siiski enesetapp.

Aastaid kalaäris tegutsenud Petuhhovile kuulus punase kala importimisega tegelev Elsamar. 2001. aastal asutatud ettevõte tõi Eestisse kala Prantsusmaalt, Saksamaalt, Suurbritanniast, Belgiast, Norrast, Lätist, Moldovast, Kasahstanist, Ukrainast, Valgevenest ja Vietnamist.

Paarikümne töötaja ja stabiilselt üle kolmekümne miljoni kroonise aastakäibega ettevõttel hakkas halvemini minema majandussurutise ajal. 2009. aastal oli ettevõttel äriregistri andmetel ligi 700 000 krooni suurune kahjum.

Firma võlg maksuametile hakkas sellest ajast stabiilselt kasvama, tipnedes tänavu veebruaris 72 686 euroga. Äriregistri andmeil oli Elsamari maksuvõlg riigi ees 18. novembri seisuga endiselt 50 266 eurot.

Lisaks avaldas võlgade väljanõudmisega tegelev Julianus Inkasso Elsamari ja Vladimir Petuhhovi nime stabiilselt oma püsivõlgnike nimekirjas.
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles