Imikule heroiini manustanud ema pandi vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Harju maakohus mõistis sel nädalal uimastisõltlasest emale oma kahe kuu vanusele tütrele sünteetilise heroiini manustamise eest reaalse vanglakaristuse.


Kohus karistas 28-aastast Innat lapsele eluohtliku tervisekahjustuse põhjustamise eest nelja aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistusega, millest arvati lühimenetluse tõttu kohe maha üks kolmandik.

Nii jäi naise lõplikuks karistuseks kolme aasta ja ühe kuu pikkune vangistus. Naine viibib vahi all alates mullu kevadest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi manustas 10-aastase narkomaanistaažiga Inna mullu 25. jaanuari õhtul Tallinnas Viru keskuse tulettruumis oma mõnekuusele tütrele suu kaudu sünteetilist heroiini.

Keskuse turvatöötajad leidsid veidi enne kella 22 tualettruumist oimetuna Inna ja imiku ning kutsusid kohale kiirabi ja politsei. Kiirabiarstidel õnnestus tänu kiirele tegutsemisele nii ema kui lapse elu päästa.

Kriminaalmenetluses tuvastati, et vastupidiselt naise väidetele ei sattunud kange uimasti lapse kätte kogemata ning just ema ise oli see, kes seda lapsele suu kaudu manustas.

Kohtus väitis naine, et andis lapsele enda arvates Aura mahla, mitte narkootikume.

Kriminaalasja eeluurimine päädis naise kohtu ette saatmisega süüdistatuna lapsele eluohtliku tervisekahjustuse põhjustamises.

Naiselt võeti eeluurimise ajal ka vanemlikud õigused ning tema tütar anti väikelaste turvakodusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles