Riigikogulane mõtles Soome tööle minemisele

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vassiljev
Viktor Vassiljev Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlane ja arst Viktor Vassiljev ütles täna riigikogu ees, et ta nägi lehes kuulutust ja mõtles, et võiks isegi viieks aastaks minna, et saada siis Soome pensionit.

«Teate, ma nägin ka hiljuti lehes kuulutust, et Soome mingisuguse tervisekeskusesse vajatakse tohtrit. Eks ma oskan soome keelt ja mul isegi tekkis selline inetu mõte, et kui ma 5 aastat enne pensionile minekut lähen Soome ja töötan 5 aastat seal arstina, siis ma saan ju Soome pensioni,» rääkis ta. «Ja Soome pension on tunduvalt kõrgem kui siin – parlamendipensioni ju ei ole, see on ära võetud. Kuid siiski rahvas valis mu parlamenti, ma otsustasin siin jätkata.»

Vassiljev toonitas samas, et tohtrid ei jookse Eestist minema palga pärast, sest palk on Eesti oludes väga hea.

«Minema minnakse sellepärast, et süsteem ei rahulda. Minnakse seepärast, et süsteem ei toimi. Minnakse sellepärast, et paljudel arstidel on eetiline kriis, sest ta on tohter,» kirjeldas Vassiljev. «Ta teab, et peab alati tegutsema haige huvides.»

Vassiljev tõstis aga esile, et haiget ei võeta operatsioonile, sest selle kvartali operatsioonirahad on läbi. Samuti ei saa haiget saata konsultatsioonile, sest järjekord on kolm kuud.

«Kuidas sa sellises süsteemis töötad?» küsis ta. «Raha tuleb muidugi tohtritele anda, aga ka tervishoiuvõrku tuleb korrastada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles