TV3: korjanduskarpides vedelevad endiselt Eesti kroonid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetuskast kaubanduskeskuses.
Annetuskast kaubanduskeskuses. Foto: Kaader TV3 videost

Kaubanduskeskuste annetuskastides ei näe eurokupüüre just tihti, küll on need aga sageli kroone täis.

«Seitsmesed uudised» uurisid, kas see tähendab seda, et kastid on aasta otsa  tühjendamata või viibki rahvas sinna oma vana raha.

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütles, et krooniderohkus tuleb tallegi üllatusena. «Ju siis inimesed aeg-ajalt leiavad mõned kroonid kuskilt raamatu või vana rahakoti vahelt ja kuhu nad need siis panevad, mõtlevad, et teeme natuke heategevust,» oletas ta.

Tallinna lastehaigla toetusfondi juht Inna Kramer ütles, et annetuskaste tühjendatakse siis, kui need täis saavad. «Kui põhja peal on natuke eurosid ja kroone, siis me seda kohe ei kiirusta tühjendama,» ütles ta. Tema sõnul tühjendatakse kaste aga kindlasti veel selle aasta lõpus.

Kroone tuuakse tõesti palju, tõdeb Kramer, kuid ei arva, et rahva heldus kokku oleks kuivanud – tänavu on annetuskastide teel kogutud juba 3000 eurot ning nagu varasemad aastad on näidanud, tuleb aasta viimastel kuudel annetusi tavalisest palju rohkem.

Lisaks rahale lastakse annetuskastidesse ka ostutšekke ja muud prahti. Kurioosse juhtumina meenutas Kramer olukorda, kus kaste tühjendanud inimene pidi peaaegu politseisse sattuma, kuna keegi oli annetuste sekka valeraha poetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles