Õigusteadlane ei usu Tadžikistanis vangistatud lendurite süütust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Müllerson
Rein Müllerson Foto: Liis Treimann

Tallinna ülikooli õigusakadeemia presidendi Rein Müllersoni sõnul ei ole väga usutav, et Tadžikistanis vangi mõistetud lendurid ja nende lennukompanii on täiesti süütud.

Müllerson rääkis saates «Välisilm», et selles juhtumis on kolm etappi: üks, mis juhtus enne kohut ja see osa tõstatab küsimusi; teine on kohus ja kolmas pärast kohut tekkinud olukord, vahendas ERR Uudised.

«Kuidas ja mille pärast need lendurid sinna sattusid, on võrdlemisi imelik - kahtlane lennukompanii, kelle lennukid ei olnud isegi kuskil registreeritud, neil polnud luba Afganistanis töötamiseks, aga nad töötasid seal, mulle tundub, olles lugenud materjale, et nad pidid kiiresti lihtsalt jalga laskma sealt, üks lennuk jäi ju maha, arreteeriti Afganistanis, ja seepärast see Afganistanist jalga laskmine ja ootamatu vahemaandumine Tadžikistanis,» selgitas ta.

Samuti pidas õigusteadlane ebausutavaks, et lendurid ja lennufirma, kus nad töötasid, on täiesti süütud ja mingisuguseid rikkumisi ei olnud, tema sõnul on raske hinnata, kas Afganistani ei naastud tõesti seetõttu, et kütust ei jätkunud.

Homme arutatakse lendurite apellatsioonikaebust ja Müllerson tõi välja kaks võimalikku varianti: esiteks võib kohus presidendi nõudmisel lendurid kohe vabaks lasta, teise variandina annab president ise hiljem neile amnestia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles