ERR: Barack Obama kõrvale pole tõsist rivaali kerkinud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaadid Rick Santorum, Michele Bachmann, Newt Gingrich, Mitt Romney, Herman Cain, Rick Perry, Ron Paul ning Jon Huntsman.
USA vabariiklaste presidendikandidaadid Rick Santorum, Michele Bachmann, Newt Gingrich, Mitt Romney, Herman Cain, Rick Perry, Ron Paul ning Jon Huntsman. Foto: SCANPIX

USA sisepoliitikas annab järjest rohkem tooni küsimus, kes on vabariiklastest see mees või naine, kes suudab heita tõsise väljakutsekinda Barack Obamale tuleva-aastastel presidendivalimistel, kuid kindlat favoriiti senini ei ole.

Soovist saada USA vabariikliku partei presidendikandidaadiks on Ameerikas teada andnud üle kümne poliitiku, kaheksat neist peetakse kõige tõsiseltvõetavamateks, vahendas ERR Uudised «Välisilma».

Arvamusküsitluste põhjal on seni selget liidrit raske nimetada, mitmetes uuringutes on esikohal Mitt Romney, kuid teistes küsitlustes on tugevam toetus Herman Cainil, ning võtmetähtsusega New Hampshire'i osariigis, kus toimuvad jaanuaris esimesed eelvalimised, on arvukalt innukaid toetajaid ka Newt Gingrichil ja Ron Paulil, seega raske veel öelda, kes keda.

Ameerikas teeb tegelikult muret, et vabariiklaste leeris ei ole seni ühte favoriiti veel välja kujunenud, osa vaatlejaid märgib, et tegemist on pika aja jooksul esimese korraga kui seesugune segadus valitseb.

Aega sobiva kandidaadi väljasõelumiseks hakkab peagi nappima, sest jaanuari alguses algavad juba eelvalimised ning kandidaadil on vaja koguda ka raha, et lõpusirgel astuda jõuliselt vastu Barack Obamale, kelle meeskond kavatseb seekordsete valimiste eel kampaania rahastamiseks kokku saada miljard dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles