Elektrifirma päästis kurepesa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kured armastavad pesasid teha elektripostide otsa.
Kured armastavad pesasid teha elektripostide otsa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaal Kalju külas vajus viltu elektriposti otsa rajatud kurepesa ja kohaliku rahva palve peale aitasid Eesti Energia Jaotusvõrgu töötajad selle korda teha.

Sel kevadel otsis noor kurepere endale Kalju külas pesapaika ja lõpuks väljavalitud elektriposti otsa pesa tehtigi, kirjutab Saarte Hääl. Kurepaari poolt pesa aluseks valitud elektripostil hakkas aga hilissügisel vajuma.

Kalju külavanem Aili Pitk võttis pesa päästmiseks ühendust Eesti Energia Jaotusvõrguga. Rein Jasmin, Jaotusvõrgu Lääne-Eesti piirkonna käidukorraldaja, pakkus välja lahenduse ja tellis Empower AS-ilt vajalikud tööd.

Empoweri töödejuhataja Ain Mägi, koos oma töömeestega mõtles välja ja tegi teoks mõlema poole jaoks mõistliku lahenduse. Elektrijuhtmed kaeti plastikuga, et pesast läbivoolavad happelised väljaheited juhtmeid rikkuma ei pääseks. Pesa allavajunud osa tõsteti õigele kõrgusele tagasi ning pesa toestati altpoolt traaversite ja kahe metallvardaga.

Nii ootab kurepesa kevadel uut kureperet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles