Käbe kanarisoto tomatiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanarisoto tomatiga
Kanarisoto tomatiga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

35–40 min

430 kcal

7 dl kanapuljongit

1 purk ehk 400 g hakitud konservtomateid, 0,5 tl kuivatatud tüümiani ja punet, 1 tl kuivatatud basiilikut või 400 g purk valmis pastakastet

2 sl oliiviõli

100 g korralikku suitsusinki

1 sibul

3 küüslauguküünt

näpuotsatäis tšillihelbeid, purustatud kuivatatud tšillit või tšillipulbrit

soovi korral 1 tl hakitud rosmariini

3 dl risotoriisi

1,5 dl vermutit, šerrit või kuiva kanget valget veini

500 g kanafileed (rinna- või kintsuliha)

1 dl parmesani

peotäis hakitud lehtpeterselli

Kui kasutad konservtomateid, purusta need koos ürtidega saumikseri abil ühtlaseks. Kuumuta puljong koos tomatikastme või valmis pastakastmega keema ja hoia kuumana. Kuumuta õli ning prae hakitud sibulat ja sinki ning purustatud küüslauku keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa potti tšilli ja soovi korral ka rosmariin ning siis kalla juurde riis. Kuumuta riisi tihedalt segades, kuni see hakkab naksudes põhja külge kinni jääma. Vala juurde vermut, šerri või kuiv kange vein. Kuumuta keema ja lisa suupäraseks tükeldatud kanapalad. Vala juurde puljongiga tomatikaste, kata kaanega ning tõsta 180-kraadisesse eelkuumutatud ahju 20 minutiks küpsema. Võid roa valmistada ka samas potis, lisades järk-järgult riisile kuuma puljongit. Enne uue puljongiportsu lisamist peab eelmine jagu olema riisi sisse imendunud. Serveeri parmesanilaastude ning lehtpeterselliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles