Udu Helsingis jättis ära Tallinna-Tartu lennu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennuväli.
Tartu lennuväli. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eile õhtune lend Tallinnast Tartusse jäi ära, kuna varulennuväljadel Helsingis ja Riias olid halvad ilmastikuolud.

Pahane lugeja pöördus Postimehe poole, kuna eile hilisõhtul jäi ära lend pealinnast Tartusse. Tallinna lennujaama infoliini andmetel ei saanud lennuk õhku tõusta, kuna Tartus olevat maandumiseks liiga tihe udu. Mehe kinnitusel oli nii Tartu lennujaamas kui ka linnas oodatava maandumise ajal täiesti selge ilm. «Seega tundub, et keegi valetab või on halvasti informeeritud ilmaoludest? Või oli taas lennuk rikkis,» kirjutas ta.

Reisijat pahandas ka see, et Tarusse lennata soovijad said bussi peale alles kell 00.35, mis on oluliselt hiljem kui lennu väljumise aeg.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelineni sõnul tuleb vastavalt lennunduses kehtivatele reeglitele enne väljalendu valida varulennujaam, kuhu maandutakse juhul, kui sihtkoha lennujaamas mingil põhjusel maanduda ei saa. Näiteks ei luba seda ilmastikuolud: tihe udu, madalpilvisus, nähtavus alla lubatud miinimumi. «Seda tingimust ei olnud eile võimalik täita,» kinnitas ta.

Eile tuli lend tühistada, kuna lähimates varulennujaamades Riias ja Helsingis olid ilmastikuolud allpool lubatud miinimumi. Kui hea ilma korral peab olema üks varulennujaam, siis halva ilma korral kaks.

Pressiesindaja sõnul oodati ilmastikuolude paranemist n-ö viimase hetkeni. Lend tühistati kell 23.45 (plaaniline väljumine oli 23.55).

Reisijatele telliti asendustransport kohe peale tühistamist firmast Easy Transfer, mis väljus Tallinnast kell 00.35.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles