Liive: Leedu tuumajaama ehitamine selgub paari aastaga

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive loodab, et äsjane poliitiline võimuvahetus Leedus toob lähima paari aasta jooksul selguse, millal ja millise hinnaga on võimalik sinna uut tuumajaama rajada.


Liive ütles ERRi raadiouudistele, et Leedu on tuumajaama projekti ettevalmistava meeskonna loonud ja järgmise kahe aasta jooksul saab selgeks, kui suurt, millal ning palju maksvat tuumajaama on võimalik Leetu ehitada, vahendavad ERR Uudised.

Juhul kui Eesti otsustaks ise ehitada tuumajaama, vajaks see Liive sõnul vastavat seadusandlust ning sõltumatu tuumaagentuuri loomist. Liive avaldas heameelt, et mitu Eesti erakonda avaldas eelmisel aastal Eesti tuumajaama ideele toetust.

Teise olulise praktilise tegevusena nimetas Liive tuumajaama võimalike asukohtade kaardistamist ning selle keskkonnamõju hindamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles