Kaplan: heategevus aitab seaduseaukudest üle

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Kutsar
Gustav Kutsar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Alati ei kata seadus välismissioonidel osalenud kaitseväelasi tabanud kõiki traagilisi juhtumeid ja sellisel puhul on heategevus parim abi, nentis kaitseväe vanemkaplan kapten Gustav Kutsar.

Kaitseväe vanemkaplan kapten Gustav Kutsar rääkis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et aja jooksul, mil Eesti kaitseväelased on osalenud välismissioonidel, on välja töötatud kindlad protseduurireeglid, tugistruktuurid ja võrgustikud traagiliste juhtumite puhuks, kuid alati ei suuda seadused katta kõiki olukordi ja juhtumeid, kirjutas ERR Uudised.

«Ja ongi hea öelda, et see, mis me teeme - heategevus -, see ongi kõige parem kanal, mille kaudu me saame jõuda nende pisiküsimusteni, erandlike juhtumiteni, kus ei saa seadust muuta, aga saab konkreetsele inimesele, konkreetsele perekonnale või perekonnaliikmele, lapsele vajalikku abi osutada,» ütles vanemkaplan.

Kutsari sõnul on esmatähtis langenute või raskelt vigastada saanute pereliikmete, kelle elu on traagiline sündmus totaalselt muutnud, moraalne toetamine.

«Kui sa oled kaotanud perekonnas poja, siis materiaalselt ei saa seda ju kuidagi heastada, aga kui igal sinu poja hukkumise surma-aastapäeval tuleb üksus väga suures koosseisus kohale haua peale mälestusteenistusele, pärast perekonnaga koos istuvad kohvilauas, tekib perekondlik vestlus - sest kaitseväelane, kui ta on missioonil, tema ümber on kamraadid, kes on tema jaoks vennaskond,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles