Kõrgharidusreformi sisuga loodetakse sel aastal ühele poole saada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas ja Lauri Luik Reformierakonnast kõrgharidusreformi arutelul
Urmas Klaas ja Lauri Luik Reformierakonnast kõrgharidusreformi arutelul Foto: Liis Treimann

Reformierakonna juhatus asus täna seisukohale, et kõrgharidusreformiga tuleb otsustavalt edasi minna ja haridusministeerium peab eelnõu mitmes olulises punktis täiendama. Sisuliste aruteludega loodetakse juba sel aastal ühele poole saada.

Reformierakond rõhutas, et toetab kõrgharidusreformi läbiviimist, selle tempo sõltub aga haridusministeeriumi suutlikkusest pakkuda kiiresti lahendusi ülikoolide ja tudengite muredele.

«Leppisime täna haridusministriga kokku, et esmajoones tegeleme sisuliste küsimustega, siis tuleme rakendustähtaegade juurde. Me ei löönud neid tähtaegu lukku,» ütles Klaas. Varem on Reformierakond käinud välja, et seadus võiks vastuvõtmise korral rakenduda alates 2013. aastast, kuid nii haridusminister kui IRL on kindlalt reformi võimalikult kiire elluviimise poolt, eelkõige 2012. septembrist.

«Loodame, et sisuliste aruteludega jõuame ühele poole veel sel aastal,» ütles Reformierakonna juhatuse liige, Riigikogus kõrgharidusreformi vedava kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas.

Olulisemate murekohtadena tõi ta välja, et õppekava läbimise arvestuses oleks lisaks ainepunktiarvestusele lisatud ka kvaliteedikriteerium, näiteks keskmine hinne. «Samuti vajavad kindlustunnet ülikoolid, et uuele korraldusele üleminek toimib sujuvalt ja tagasilöökideta ning täiendava raha juurdevool kõrgharidussüsteemi on teretulnud,» märkis Klaas. Veel rõhutas Reformierakond oma seisukohta, et eraraha ei tohi haridusest tõrjuda ja oma raha eest õppimise võimalus peab ka tulevikus alles jääma.

«Täna hommikul leppisime haridusministriga kokku, et 6. detsembriks – muudatusettepanekute laekumise tähtajaks – on haridus- ja teadusministeeriumis need ettepanekud ja täpsustatud sõnastused meie laua peal,» lisas Klaas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles