Aadu Must: ülikoolis on toimunud keskkooliseerumine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgharidusreform murrab sisse.
Kõrgharidusreform murrab sisse. Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Riigikogu liige Aadu Must rääkis ETV saates «Foorum», et ülikoolides on toimunud keskkooliseerumine ning on levinud arvamus, et ülikool on lapsepõlve pikendamine ja loogiline jätk.


«3+2 õppekavade puhul korrigeeritaksegi esimeses aastas seda, mis on gümnaasiumist jäänud puudu,» ütles Must ning lisas, et riigikogu poolt vaadatuna tundub, et kui ühesugused probleemid on kõikides ülikoolides, siis võiks olla see ikkagi seadusega lahendatud.

Haridusminister Jaak Aaviksoo sõnul on kõrgharidusreformis oma osa ka nõudlikkuse tõstmine kõikidel tasemetel, sest kui arvata, et sunnil pole üldse mingit tähendust, siis juhtubki see, et tublid teevad tööd ja vähem tublimad kukuvadki ülikooli ridadest välja.

Ülikooli õigusest nõuda õppekulude hüvitamisest rääkides esitas Eesti Üliõpilaste Liidu juhatuse aseesimees küsimuse, et kas sellesse tuleks suhtuda kui millessegi, mille eest saab üliõpilasele täiendavaid vahendeid muretseda või on see kui trahv üliõpilasele tegemata jäetud asjade eest.

Haridusminister arvas, et see ei ole ei üks ega teine, vaid küsimus on selles, et õppeaine uuesti läbimisega on seotud lisakulutused ning seeläbi oleks ka põhjendatud selle eest raha küsimine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles