Loodus: kümne aasta tagune haldusreformi kava sobib hästi ka praegu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

2001. aastal valminud haldusreformi kava kõlbaks teatud muudatustega ka praegu kasutusele võtta, leiab Viljandi linnavolikogu esimees ja endine siseminister Tarmo Loodus.

Teatud modifikatsioonidega sobiks tema juhtimisel ette valmistatud kava ka praegu, nii et 80-100 omavalitsust sellisel kujul võiks tekkida, rääkis Loodus «Terevisioonis», vahendas ERRi uudisteportaal.

Saatekülaline rõhutas, et kümne aastat tagasi välja käidud haldusjaotust ei «joonistatud» mitte ministeeriumide kabinetivaikuses, vaid seda tegi omavalitsused ise ning esitasid siseministeeriumile.

«See oli tollel hetkel opositsiooni hea võimalus naeruvääristada ümberkorralduste mõtet, panna talle silt külge, et see on «joonistamine»,» kinnitas Loodus.

2001. aastal tegi valitsus toona 232 omavalitsusele ettepaneku reformiks, mille järel oleks Eestisse jäänud 101 valda ja linna, ettepanekuga nõustus 30 ja teatud tingimustega oli nõus 70, vastu oli 117 ehk 52 protsenti omavalitsustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles