Foto: arst jagab sotsiaalmeedias õõvastavat näidet alternatiivravi tulemusest (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto patsiendi jalast
Foto patsiendi jalast Foto: Veronika Palmiste

Veresoontekirurg Veronika Palmiste postitas Facebooki foto, millel on näha «stiilinäide kaaniravist arterite lupjumise puhul».

Palmiste kirjutab, et on tavaliselt rahulikult suhtunud peaaegu kõigesse, mida tema patsiendid lisaks arsti poolt soovitatud skeemidele endaga veel ette võtavad. «Tegelikult ju ei ole väga vahet - kui inimene soovib uskuda imekreemi, -plaastrisse ning hirmsasti tahab seda kasutada, siis on ju alati see võimalus olemas,» selgitas ta.

«Rahulik suhtumine lõppeb, kui need alternatiivid kahjustavad nahka ning tekitavad mitteparanevaid haavandeid, mis võivad viia amputatsioonini reiest,» jätkas Palmiste.

Veresoontekirurg rõhutab, et kaanide kasutamine ei paranda verevarustust ega eemalda ka veenilaiendeid.

Palmiste ütles, et patsiendi haavandid on võrdsustatud gangreeniga ning arsti sõnul ei soovi kaane müünud inimene enam patsiendiga tegeleda. «Seega - kasutagem oma pragmaatilist mõtlemist ning konsulteerigem enne alternatiivide kasutamist vähemalt oma perearsti või -õega,» paneb ta inimestele südamele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles