Tehnikaülikool saab Kuressaarde väikelaevade kompetentsikeskuse luua

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ Kuressaare kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuse eskiis
TTÜ Kuressaare kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuse eskiis Foto: TTÜ Kuressaare kolledž

Valitsus andis tänasel istungil nõusoleku anda Kuressaares siseministeeriumi valitsemisel olev kinnistu kasutamiseks Tallinna Tehnikaülikoolile, kes soovib sinna rajada väikelaevade kompetentsikeskuse.

Saaremaal Kuressaare linnas Tallinna tn 19 asuvale kinnistule antakse 8 aastaks hoonestusõigus aastatasuga 21 441 eurot.

Tallinna Tehnikaülikooli Kuressaare Kolledž kavatseb 4018 ruutmeetri suurusele kinnistule rajada väikelaevade kompetentsikeskuse, ehitada katsebasseini ja laborite hoone.

Kompetentsikeskuse eesmärk on väikelaevaehituse alase insenertehnilise oskusteabe koondamine ja arendamine. «Saame välja arendada tervikliku taristu, kus teadus- ja arendustegevus ning õppetöö teineteist vastastikku toetavad,» sõnas TTÜ Kuressaare kolledži
direktor Anne Keerberg.

Ehituse eeldatav maksumus on 1,9 miljonit eurot, mida rahastatakse Euroopa struktuurifondist.

Kolledži teatel on projekti kogumaksumus 3,2 miljonit eurot, mis hõlmab lisaks Kuressaare ametikooli juurde rajatavat tehnoloogilaaborit, väikelaevaehituse sektori uuringuid ning
muid sisutegevusi. Kava kohaselt valmib Saaremaale loodav kompetentsikeskus täies mahus 2013. aastal.
 

Kinnistul asuvad praegu piirivalvehoone, majutushoone ja sidemast, kuid järgmise aasta augustist pole siseministeeriumil kinnistut teenistuslikuks kasutamiseks vaja, sest siis peaks valmima Kuressaare linnas Riigi Kinnisvara ASi rajatav uus hoone, kuhu kolivad kokku hetkel Kuressaare linnas erinevates asukohtades paiknevad politsei-, piirivalve-, mereseire- ja päästeteenuse pakkujad.

Pärast teenistuste kolimist uude hoonesse on siseministeerium valmis Tallinna tn 19 kinnistu Tallinna Tehnikaülikoolile võõrandama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles