Läti välisministrit üllatas Medvedevi ähvardus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Iskander-tüüpi raketikompleksid.
Vene Iskander-tüüpi raketikompleksid. Foto: SCANPIX

Läti välisministri Edgars Rinkevici sõnul tuli talle üllatusena Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi ähvardus paigutada Kaliningradi oblastisse raketikompleksid.

Rinkevicsi sõnul üllatasid teda nii Medvedevi toon kui ka avalduse sisu. Välisministri kinnitusel on Venemaad ärritanud alliansi kavandatav raketitõrjesüsteem kaitsva eesmärgiga ning pole suunatud Venemaa vastu, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

«See süsteem on mõeldud kaitseks kolmandatest riikidest lähtuvate potentsiaalsete ohtude eest,» täpsustas Rinkevics, kelle sõnul on Venemaad püütud kaasata, kuid viimane pole selle vastu huvi tundunud.

«Läti peab nõu teiste NATO partneritega, et leppida kokku edasistes sammudes,» lisas välisminister, kelle sõnul tuleb küsimus arutlusele 7. detsembril toimuval NATO ja Venemaa välisministrite kohtumisel.

Medvedev teatas eile, et kui lääneriigid ei loobu kavast paigutada raketikilbi osi Ida-Euroopasse, võib Venemaa öelda lahti tuumarelvastust piiravast START-lepingust ning paigutada riigi lääne- ja lõunaossa, kaasa arvatud Poola ja Leeduga piirnevasse Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi raketikompleksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles