Teist naist alavääristanud kuulutuse avaldanu sai karistada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja mõistis üldkasuliku töö tunnid noorele naisele, kes avaldas internetis ilma loata teise isiku foto koos kuulutusega.

Kohus tunnistas 21-aastase Angela süüdi teise isiku identiteedi ebaseaduslikus kasutamises ja karistas teda neljakuulise vangistusega, mille asendas 240 tunni üldkasuliku tööga, kirjutas Meie Maa.

Kohtuotsuse järgi avaldas Angela 2. septembril ilma nõusolekuta teise inimese foto koos eesnimega internetiportaalis www.saartehaal.ee erakuulutuste teemaleheküljel Kinnisvara. Pildile lisas naine pealkirja: «Olen nõus kolima sinu juurte» ja teksti: «armastusega sinu». Kuulutus ise kõlas järgmiselt: «Tere. Olen 20-aastane ilus tüdruk ja olen nõus kolima sinu juurte ja sinuga tegema kõiksugu asju».

Kohus leidis, et sellise tegevusega kahjustas ja alavääristas Angela moraalselt teist isikut, tekitades kahju tema seadusega kaitstud õigustele.

Töötunnid tuleb naisel ära teha pooleteise aasta jooksul. Lisaks peab ta maksma 10 kuu jooksul 20 euro kaupa riigituludesse 200 eurot sundraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles