Rohelised lähevad juhtide valimisega uuele katsele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Eestimaa Rohelised koduleht on üle mitme kuu taas avatud
Erakonna Eestimaa Rohelised koduleht on üle mitme kuu taas avatud Foto: Internet

Erakond Eestimaa Rohelised avas taas oma vahepeal võlgade tõttu suletud kodulehe ning loodab homme endale uue juhatuse valimise järel jälle elu sisse saada.
 

Roheliste juhatuse liige Aleksander Laane ütles, et võlad said ära õiendatud erakonna liikmete väikestest summadest kokku kogunenud rahaga, nii et kodulehekülg ja listid sai taas avada. Võlasumma suurust ei soovinud ta täpsustada.

Küsimusele, kas ka erakonna muid võlgu on suudetud vähendada, vastas Laane: «Võtame jupi haaval – nüüd hakkame teiste võlgadega tegelema.»

Erakonnal on esitamata ka 2010. aasta majandusaruanne, mille tähtajaks esitamata jätmise korral ähvardaks neid sundlõpetamise hoiatus. «Tegeleme ka sellega, see tähendab, audiitor kontrollib andmeid. Aruande koostamine on lõpusirgel, saame kindlasti õigeks ajaks valmis,» oli Laane optimistlik. Aruanne tuleb esitada hiljemalt aasta lõpuks.

Homme on roheliste üldkogu, kus püütakse kolmandat korda valida erakonnale eestkõnelejad ja uus juhatus. «Homme on homme, siis näeb, mis saab, aga lootus ikka on,» naeris Laane vastuseks küsimusele, kas seekord võib esimehe valimine õnnestuda.

Roheliste esimene katse korraldada erakorralist üldkogu kukkus septembris läbi, sest kohal oli nii vähe inimesi, et kvoorumit ei saadud kokku. Tund hiljem kutsuti kokku uus üldkogu, kus osales 25 roheliste erakonna liiget. Ka siis jäi esimees valimata.

Homsel üldkogul on päevakorras põhikirja muudatuste kinnitamine, liikmete väljaarvamisotsuste kinnitamine, arutelu erakonna tuleviku osas ning erakonna juhtorganite valimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles