Pommirobotite remont läheb maksma ligi 8000 USA dollarit

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommirobot kahtlast pakki uurimas.
Pommirobot kahtlast pakki uurimas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

USAst humanitaarabi korras saadud ja kaitseministeeriumi rünnaku ajal lõhutud pommirobotite remont läheb riigile maksma 7935 dollarit.

«11. augustil Kaitseministeeriumis toimunud relvastatud intsidendi käigus said kahjustusi kaks päästeameti demineerijate pommirobotit, täpsemalt nende kaamerad. Nende taastamise kulude katteks esitas päästeamet
siseministeeriumile taotluse valitsuse reservfondist raha eraldamiseks,» ütles päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe. Robotite taastamise summaks on 7935 USA dollarit (ligi 5864 eurot).

«Dollarid selle pärast, et pommirobotid olid Ameerika Ühendriikide humanitaarkingitus ja varuosi saab ka vaid USA-st,» selgitas pressiesindaja. Tootja pakkumus robotite uute kaamerate osas sisaldab ka transporti Eestisse.

Rahandusministeerium on saatnud päästeameti taotluse riigikantseleisse valitsuse istungi päevakorda lisamiseks ning lähiajal peaks see ostus ka valitsuse istungile jõudma.

Päästeameti kaks pommirobotit lõhuti 11. augustil, kui kaitseministeeriumisse tungis Karen Drambjan ja asus seal tulistama. Ühe pommiroboti kaamera sai kannatada Drambjani visatud lõhkeseadeldise plahvatuses, teise kaamera lasi ta puruks tulirelvast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles