Tõmošenkot kahtlustatakse ka palgamõrvas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina peaprokuratuur kahtlustab seitsmeks aastaks võimu kuritarvitamise pärast vangi mõistetud ekspeaminister Julia Tõmošenkot ka mõrva tellimises.

Prokuratuuri kinnitusel on neid ümberlükkamatuid tõendeid selle kohta, nagu oleks Tõmošenko seotud Ukraina rahvasaadiku ja ärimehe Jevhen Štšerbani mõrvaga, vahendas RIA Novosti.

Štšerban tapeti 1996. aasta novembris Donetski lennujaamas. Rünnakus said surma ka Štšerbani naine ja veel üks lennujaama töötaja. Mõrva eest mõisteti 2000ndate alguses süüdi kaheksa isikut, neist kolme karistati eluaegse vanglakaristuse.

Väidetavalt tellis mõrva Tõmošenko liitlane ja endine Ukraina peaminister Pavel Lazarenko, kes on praegu USAs trellide taga kelmuse ning rahapesu eest.

Prokuratuuri esindaja ütles aga täna hommikul Ukraina telekanalile antud intervjuus, et mõrva toimepanijatele kanti tasu üle Lazarenko ja Tõmošenkole kuuluvate ettevõtete pangakontodelt.

Tõmošenko esindaja on nimetanud süüdistusi alusetuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles