Ülo Nugise sarka kattis 20. augusti lipp

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna saadeti Kaarli kirikust viimsele teekonnale riigikogu endine esimees Ülo Nugis.
Täna saadeti Kaarli kirikust viimsele teekonnale riigikogu endine esimees Ülo Nugis. Foto: Peeter Langovits

Täna saadeti Kaarli kirikus viimsele teekonnale Eesti Vabariigi Ülemnõukogu juhataja, seitsmenda riigikogu esimees ning kahe järgneva riigikogu liige Ülo Nugis. Tema sarka kattis 20. augustil 2011 Pika Hermanni tornis lehvinud riigilipp.

Endisele kolleegile olid tulnud austust avaldama riigikogu liikmed eesotsas parlamendi esimehe Ene Ergmaga, kes meenutas oma järelehüüdes Ülo Nugist (28.04.1944 – 18.11.2011) kui kindlameelset riigimeest, kes oli taasiseseisvunud Eesti esimesel aastakümnel õige mees riigitüüri juures, vahendas riigikogu pressitalitus.

«Kõik mäletavad tema ajaloolisi sõnu ja jõulist haamrilööki 1991. aasta 20. augusti hilisõhtul, mis kuulutasid uue ajastu algust,» rääkis Ergma.

«Riigikogu juhtis ta ajal, mil ehitati Eesti riigi seaduste karkassi ja parlamendisaalis vaieldi uue õigussüsteemi loomise üle. Ülo Nugis on oma nime kirjutanud säravate tähtedega Eesti riigi ajalukku, kolleegid jäävad teda alati mäletama ja meenutama,» ütles Ergma.

Lahkunule olid tulnud austust avaldama ka president Toomas Hendrik Ilves, peaminister Andrus Ansip, president Arnold Rüütel, 20. augusti klubi liikmed, sõbrad ja teekaaslased.

Kaarli kirikust suundus leinaauto Toompeale, kus tehti peatus riigikogu hoone ees.

Lahkunu mälestuseks oli Toompea lossi hoonel lehviv sinimustvalge heisatud leinalipuna.

Sarka kattis 20. augustil 2011 Pika Hermanni tornis lehvinud riigilipp. Toompealt viidi lahkunu põrm Tallinna krematooriumisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles