Kohtla-Järve plaanib gümnaasiumid siiski põhikoolideks muuta

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kuigi Tartu halduskohus rahuldas lapsevanema kaebuse ja Kohtla-Järve peab tühistama gümnaasiumivõrgu ümberkorralduse plaani, kavatseb linn selle plaaniga siiski jätkata.

Tartu halduskohus rahuldas eile lapsevanema kaebuse ja tühistas Kohtla-Järve linnavolikogu 30. märtsi otsuse, millega otsustati korraldada ümber Kohtla-Järve kolme gümnaasiumi tegutsemise vorm alates selle aasta 1. septembrist ja lõpetada järk-järgult koolitustegevus gümnaasiumiastmel.

Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva ütles Postimehele, et volikogu tuleb kokku 27. detsembril ja siis akt tühistatakse.

«Ei ole plaanis edasi kaevata, sest mis seal kaevata, kui kohus ütleb, et pole põhjendatud,» selgitas Aleksejeva. «Nõustume sellega, et võib-olla oleks parem, kui akt sisaldaks kõiki neid arutelusid ja dokumente.»

Samas nentis Aleksejeva, et koolivõrgu muudatustega minnakse edasi tõenäoliselt siiski samamoodi nagu oli varem plaanis.

«Koolidesse ei võeta kümnendaid klasse ja sellel aastal neid klasse juba pole,» nentis ta. «Tuleme kolmapäeval direktoritega kokku ja arutame uuesti läbi.»

Aleksejeva tõstis lisaks esile, et koolide arengukavades on niigi kirjas, et koolid jätkavad põhikoolidena.

Küll aga pole kindel, kas akti võtab uuesti vastu volikogu või teeb otsuse klasse mitte avada edaspidi linnavalitsus.

Volikogu otsuse järgi pidi Kohtla-Järve kesklinna gümnaasiumi, Kohtla-Järve ühisgümnaasiumi ja Kohtla-Järve Tammiku gümnaasiumi osas klassides katkema õppetöö juba enne kooli lõplikku ümberkorraldamist ning koolid pidid alates 1. septembrist 2013 oma tegevust jätkama põhikoolidena.

Kohus leidis, et linnavolikogu otsus on jäetud täielikult motiveerimata, mistõttu ei ole kohtul võimalik anda hinnangut selle õiguspärasuse kohta. Seetõttu kohus tühistas vaidlustatud otsuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles