Vang vigastas hammustades valvurit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Sille Annuk

Möödunud nädalal toimus vanglates mitu vahejuhtumit, kus vangid lõhkusid kambri sisustust ning hakkasid valvuritele vastu, rünnates neid jalaga, joogikruusiga või suisa hammustades.

Vahejuhtum toimus laupäeval Tartu vanglas, kus eraldatud lukustatud kambris paiknev vang ametnike korraldustele ja rikkus kambri sisustust, vahendas justiitsministeerium. Kui vangile pandi käeraudu, lõi ta üht ametnikku jalaga ja hammustas teist.

Vangi vastu kasutati jõudu ja talle pandi käerauad. Mõlemad ametnikud said kergeid vigastusi. Vahejuhtum liideti lisaepisoodina vangi vastu varem alustatud kriminaalmenetlusele.

Vastuhakk toimus Tartu vanglas ka pühapäeval, kui üks alaealine vang rikkus kambri sisustust, takistas ametnike tööd ega allunud korraldustele. Kui ametnikud sisenesid kambrisse, üritas ta neid joogikruusiga lüüa. Kui ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu, lõi ta üht ametnikku jalaga.

Vangile pandi käerauad. Selles vahejuhtumis ametnikud vigastada ei saanud.

Murru vangistusosakonnas lõhkus möödunud neljapäeval ja reedel üks vang eraldatud ja lukustatud kambris sisustust, ei allunud ametnike korraldustele ja püüdis neid rünnata. Vangi vastu kasutati jõudu ja talle pandi käerauad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles