Afganistanist naasnud sõdur: ohtudele mõeldes missioonil olla ei saa

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-12 kaitseväelane Afganistanis.
Estcoy-12 kaitseväelane Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap

Afganistanist tagasi saabunud leitnant Jüri Pajuste ütles, et missioonil ei oleks võimalik viibida, kui kogu aeg võimalikele ohtudele mõelda.

Kaks korda Afganistanis käinud Jüri Pajuste ja tema vend Aalik Pajuste rääkisid «Ringvaatele» antud intervjuus, et kõige raskemad on missioonid olnud nende emale, kes muretses, kuid siiski leppis poegade elukutsevalikuga, vahendab ERR Uudised.

Aalik Pajuste otsustas sõjaväelase karjäärist praeguseks lapse sünni tõttu loobuda, et perele tuge pakkuda ning vend Jüri tunnistas, et teisele missioonile oli temalgi raske minna, kuna tal oli selleks ajaks laps ja pere juurest lahkuda on keeruline.

Küsimusele, kas sõjaväelased mõtlevad missioonile minnes võimalikele ohtudele ja surmale, vastas Jüri Pajuste, et nii seda tööd teha ei saaks ja sõdurid ei mõtle üldjuhul sellele.

«Kõik teavad, et risk on, oled sõjapiirkonnas ja sellega arvestatakse, aga midagi sellepärast tegemata ei jää,» lausus Pajuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles