Tansaania laevajänesed lennutati politsei saatel koju

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pikalt Tallinna laevaremonditehase kuivdokis olnud laeval virelenud Tansaaniast pärit laevajänesed John ja Adam konvoeeriti 19. novembril Tallinna lennujaama ja lennutati Frankfurti.

Siseministeeriumi asekantsleri Erki Koorti sõnul tulid mehed Eestisse laevajänestena ja maale neid ei lastud, sest õigust neil selleks ei olnud, kirjutab Õhtuleht.

Sellistel juhtudel rakendatakse Koorti sõnul vedajavastutust ehk ettevõte, kes toob isikud riigi piirile, mille ületamise õigust neil ei ole, siis peab vedaja oma kulul nad tagasi transportima.

«Kokkuleppel Tansaania saatkonnaga Stockholmis ja vedajat esindava advokaadi- ja kindlustusfirmaga leidsime lahenduse, et laevajänesed saaks toimetada Eestist Frankfurti, saatjaiks politsei- ja piirivalveameti ametnikud,» kirjeldab Erkki Koort.

Frankfurdis anti nad üle Saksa piirivalvele, kes omakorda andis nad üle kindlustusfirma esindajatele ning Saksamaalt jätkus meeste teekond Etioopiasse ja 20. novembri õhtul jõudsid nad Tansaania pealinna Dar es Salaami.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles